vamesi, jurnalisti si tigari de contrabanda

Si daca tot vorbim despre rolul jurnalistilor in viata publica, de puterea presei, iata cat costa un ziarist bacauan in exercitiul functiunii:

„Toti ziaristii au luat”

Ce s-a intamplat de fapt in seara de 12 octombrie in Vama Bacau? Ne-a explicat concret si Carmen Stan, reporter la Realitatea Bacau, prezenta si ea la acea conferinta de presa. “Da, din cate stiu eu, la Vama mereu ziaristii sunt serviti cu suc, cafea si chiar tigari de protocol, asa cum spune directorul Vamii. Si aseara (seara de 12 octombrie, n.r.) fiecare a primit tigari. Am urcat in sala de conferinte sa filmam blugii. Pe masa era un cartus de tigari desfacut. Domnul sef de Vama ne-a spus ca putem sa luam cate un pachet de tigari.

Toti cei prezenti am luat, inclusiv cei de la 1TV Bacau. Discutam cu operatorul meu de imagine care mi-a spus ca l-a vazut pe operatorul de la 1TV Bacau ca a luat chiar 2 pachete de tigari. Nu vad unde este problema?”

Iata si opinia unui  simplu cetatean:

Anton { 10.14.09 at 8:38 pm }

Ce chestie. In loc ca ziaristii sa fie extremi de acizi si de obiectivi si sa reuseasca sa contribuie la stingerea unuia din cele mai mari flageluri ale omenirii, ma refer la contrabanda si trafic, de la cel de tigari la cel de carne vie, ei participa si se bucura de produse de contrabanda. Asta sub ochii politistilor. Nu spune legea ca aceasta marfa se distruge sau eventual se comercializeaza iar banii ajung la buget? Ce conteaza! Politia romana este complice la contrabanda. Priviti casele vamesilor si este suficient.

Reclame

Un comentariu

  1. Traficul de tigari este perceput ca fiind cea mai inofensiva activitate. Sunt sigur ca majoritatea populatiei are dificultati in a intelege cum pot fi alaturati cei doi termeni – tigari si ilicit – in aceeasi propozitie. Moare cineva? I se fura cuiva proprietatea? Ce rau fac daca vand sau cumpar tigari fara filtru?
    Nimeni nu-si pune problema acelui aproape un miliard de euro pe care bugetul il pierde datorita contrabandei cu tigari, nimeni nu se intreaba de unde vin acele tigari, cine le-a produs si ce contin. Bag de seama ca fumatorii se percep in mod fatalist bolnavi de cancer. Altfel, ar fi fost speriati de posibilul plus de toxicitate al unor tigari contrafacute prin China sau alta tara asiatica.

    In general, noi romanii suferim de sindromul indiferentei acute. De la elite pana la ultimul ametit al gramezii ne doare in cur. In rest, suntem profesionistii perfecti, avem convingeri doar ca indatorire de serviciu.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s